Το Καστράκι ή αλλιώς η ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται σε ένα λόφο - ακρωτήρι ύψους 52 μέτρων, στο τέλος της ακτής του Τολού. Τολού. Η τοποθεσία είναι γνωστή από την αναφορά της στην Ιλιάδα του Ομήρου, ως μέρος από όπου έφυγαν τα καράβια για την Τροία και από το ποίημα του Νομπελίστα Γ. Σεφέρη, “ Ο βασιλιάς της Ασίνης”. Τα τείχη αποκαταστάθηκαν κατά την βυζαντινή και ενετική κατοχή, ενώ έγιναν και αλλαγές στο οχυρό κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής.
Τα ερείπια της Ακρόπολης είναι ακόμα ορατά ακόμη και μετά από πολλές καταστροφές από τους Αργείους αλλά και αργότερα από τους Ιταλούς κατά την ιταλική κατοχή. Ο αρχαιολογικός χώρος έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και έχει μια ψηφιακή παρουσίαση που δίνει πολλές πληροφορίες και επιτρέπει στον επισκέπτη να φανταστεί πώς ήταν η αρχική Ακρόπολη.
Το Καστράκι ή Η Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης, στέκεται πάνω στον λόφο και προσφέρει υπέροχη θέα του κόλπου του Τολού και της παραλίας της Πλάκας στο Δρέπανο.
Η ακρόπολη κατοικούνταν από την 5η χιλιετία π.Χ. έως και το 600 μ.Χ. αλλά η πρώτη αναφορά της Ασίνης έγινε από τον Όμηρο το 560 π.Χ. υποδεικνύοντας πως το Άργος, η Τίρυνθα, η Επίδαυρος αλλά και άλλες πόλεις της Αργολίδας πήραν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο με σημαντικό αριθμό πλοίων (80).
Οι πρώτες ανασκαφές της Ακρόπολης της υπόλοιπης πόλης ξεκίνησαν από την Σουιδική Αρχαιολογική Αποστολή το 1922-1930 και συνεχίστηκαν κατά την δεκαετία του 1970 από την Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών.